Sprężyna ściskana S 2,8X0,6X12,7X10,8

Sprężyna ściskana S 2,8X0,6X12,7X10,8

S 2,8X0,6X12,7X10,8
0,00 zł
Brutto

Objaśnienie referencji:
S Dz x d x Lo x nt

S - sprężyna ściskana
Dz - średnica zewnętrzna
d - średnica drutu
Lo - długość swobodna (w stanie wolnym bez obciążenia)
nt - ilość całkowita zwoi (ilość zwoi aktywnych i nieaktywnych łącznie)
stal: drut standardowy sprężynowy wg normy PN-EN 10270-1
galwa: drut galwaniczny sprężynowy wg normy EN 10270-1 (drut standardowy sprężynowy z pokrywą galwaniczną wykonaną w procesie produkcji drutu)
inox: drut nierdzewny sprężynowy wg normy EN 10270-3

rodzaje drutu
Kierunek nawijania

Opis

Zwoje skrajne są przyłożone i szlifowane. Dla średnicy drutu 0,6 i mniejszej zwoje skrajne są przyłożone nieszlifowane.

Szczegóły produktu

Dz - średnica zewnętrzna [mm]
2.8
Dw - średnica wewnętrzna [mm]
1.6
d - średnica drutu [mm]
0.6
L0 - długość w stanie wolnym [mm]
12.7
nt - całkowita ilość zwoi
10.8
R stal- sztywność (stała sprężyny) drut stalowy i galwaniczny [N/mm]
14.04
R inox- sztywność (stała sprężyny) drut nierdzewny (inox) [N/mm]
12.08
Ln - minimalna długość do której można ściskać sprężynę bez ryzyka jej uszkodzenia. [mm]
6.408
Zn: Nominalny zakres pracy sprężyny (L0-Ln) [mm]
6.292
FLn - siła oddawana przez sprężynę przy ściśnięciu do długości Ln [N] - stal
88.33968
FLn - siła oddawana przez sprężynę przy ściśnięciu do długości Ln [N] - inox
76.00736
Lb - długość zblokowana [mm]
5.88
Zmax: Maksymalny zakres pracy spreżyny (do zblokowania) (L0-Lb) [mm]
6.82
FLb (Fmax) stal- maksymalna siła oddawana przez spreżynę przy ściśnięciu do zblokowania Lb [N] - stal
95.7528
FLb (Fmax) inox- maksymalna siła oddawana przez spreżynę przy ściśnięciu do zblokowania Lb [N] - inox
82.3856
m - masa [g]
0.19
skok [mm]
1.34
Długość rozwinięcia [mm]
76
G - moduł sprężystości poprzecznej inox
69872.6
G - moduł sprężystości poprzecznej stal
81200
Produkt dodany do porównania

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz zmienić sposób zapisu i dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.