Sprężyna ściskana S 2,7X0,5X55X73,3

Sprężyna ściskana S 2,7X0,5X55X73,3

S 2,7X0,5X55X73,3
0,00 zł
Brutto

Objaśnienie referencji:
S Dz x d x Lo x nt

S - sprężyna ściskana
Dz - średnica zewnętrzna
d - średnica drutu
Lo - długość swobodna (w stanie wolnym bez obciążenia)
nt - ilość całkowita zwoi (ilość zwoi aktywnych i nieaktywnych łącznie)
stal: drut standardowy sprężynowy wg normy PN-EN 10270-1
galwa: drut galwaniczny sprężynowy wg normy EN 10270-1 (drut standardowy sprężynowy z pokrywą galwaniczną wykonaną w procesie produkcji drutu)
inox: drut nierdzewny sprężynowy wg normy EN 10270-3

rodzaje drutu
Kierunek nawijania

Opis

Zwoje skrajne są przyłożone i szlifowane. Dla średnicy drutu 0,6 i mniejszej zwoje skrajne są przyłożone nieszlifowane.

Szczegóły produktu

Dz - średnica zewnętrzna [mm]
2.7
Dw - średnica wewnętrzna [mm]
1.7
d - średnica drutu [mm]
0.5
L0 - długość w stanie wolnym [mm]
55
nt - całkowita ilość zwoi
73.3
R stal- sztywność (stała sprężyny) drut stalowy i galwaniczny [N/mm]
0.83
R inox- sztywność (stała sprężyny) drut nierdzewny (inox) [N/mm]
0.72
Ln - minimalna długość do której można ściskać sprężynę bez ryzyka jej uszkodzenia. [mm]
39.715
Zn: Nominalny zakres pracy sprężyny (L0-Ln) [mm]
15.285
FLn - siła oddawana przez sprężynę przy ściśnięciu do długości Ln [N] - stal
12.68655
FLn - siła oddawana przez sprężynę przy ściśnięciu do długości Ln [N] - inox
11.0052
Lb - długość zblokowana [mm]
36.15
Zmax: Maksymalny zakres pracy spreżyny (do zblokowania) (L0-Lb) [mm]
18.85
FLb (Fmax) stal- maksymalna siła oddawana przez spreżynę przy ściśnięciu do zblokowania Lb [N] - stal
15.6455
FLb (Fmax) inox- maksymalna siła oddawana przez spreżynę przy ściśnięciu do zblokowania Lb [N] - inox
13.572
m - masa [g]
0.88
skok [mm]
0.76
Długość rozwinięcia [mm]
509.41
G - moduł sprężystości poprzecznej inox
69808.06
G - moduł sprężystości poprzecznej stal
81125
Produkt dodany do porównania

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz zmienić sposób zapisu i dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.